Beeldbuis stopt voorlopig

In 2008 begon voor ons het Beeldbuis avontuur. Na drie edities tussen 2002 en 2005, zetten wij met de eerste editie in 2009 Beeldbuis op onze eigen manier en met ontzettend veel enthousiasme voort. Zo groeide Beeldbuis uit van een competitie voor korte film in Poppodium Hedon naar een volwaardig filmfestival met verschillende onderdelen. Beeldbuis vond plaats in Elektriciteitscentrale Harculo, de Grote Kerk in Zwolle en de laatste twee edities op verschillende plaatsen in de binnenstad van Zwolle in nauwe samenwerking met het Stadsfestival. We organiseerden niet alleen de eigenzinnige wedstrijd voor korte film, maar ook exposities, buitenbioscoop, video installaties in de openbare ruimte en een met crowdfunding mogelijk gemaakte projectie op de Peperbus. Ondanks deze groei hebben wij besloten te stoppen.

Waarom? Telkens bedachten we nieuwe uitdagingen en steeds lukte het ons deze waar te maken. Daar zijn we ontzettend trots op. Nu voelen we allebei dat het tijd is ruimte te maken voor nieuwe uitdagingen, buiten Beeldbuis. Dit betekent dat er géén Beeldbuis zal plaatsvinden in 2015. Een terugkeer sluiten we niet uit, maar hiervan zullen wij, de huidige organisatoren, geen onderdeel uitmaken.

We willen iedereen die op de één of andere manier betrokken was bij Beeldbuis; vrijwilligers, bestuursleden, medewerkers, filmmakers, bezoekers, subsidiënten, scholen en al die andere mensen heel erg bedanken voor hun steun en energie. Het was een geweldige rit.

Hartelijke groet,
Wieger Steenhuis & Bart Jansen

   

Beeldbuis.EXP opent in TETEM

Op donderdag 5 maart opent de expositie Beeldbuis.EXP in TETEM Kunstruimte te Enschede. De expositie is tot 3 mei gratis te bezoeken en toont een vijftal korte films, waaronder ‘Het Meisje aan de Overkant’ van Emmy winnaar Steven Wouterlood. De expo is op een dynamische en interactieve manier vormgegeven in het medialab van TETEM door UMAMI - een drietal jonge smaakmakers afkomstig van ArtEZ Zwolle - en Tweelicht. De expositie is tot 3 mei 2015 gratis te bezoeken.

Klik hier voor meer informatie over TETEM en hier voor meer info over de expositie.

 

   

Beeldbuis Festival 2014 in video

De afgelopen weken werkte Beeldbuis stagiair Thom van Seijen hard aan een video registratie van Beeldbuis 2014. En nu is 'ie er dan. Alle onderdelen van Beeldbuis komen nog eens voorbij ondersteund met een dikke deun van Bedhelm. Enjoy!

   

Spaanse korte film wint Beeldbuis’ Clash of the Shorts

In een sfeervol Theater de Spiegel, won de film Mano a Mano van maker Ignacio Tatay (HIER ZIJN BEDANKVIDEO) zondagavond 7 september de juryprijs en de publieksprijs van Beeldbuis Festival. Naast een bedrag van €1.250,- neemt de winnaar de Beeldbuis Bokaal gemaakt door work#art- mee naar huis. De film over een onwaarschijnlijke liefdesscène in de bus, was één van de vijftien die werd vertoond. Eerder werden deze gefilterd uit maar liefst 400 inzendingen.

Naast een 1e prijs, reikte de jury bestaande uit Shariff Nasr, Pim Brassien en Erik van Drunen, ook nog een stimuleringsprijs voor groot talent uit. Deze ging naar Ted Alkemade & Vera Holland met hun documentaire Wij Jagen. 

 

Beeldbuis sloot zondagavond een succesvol festival, met onder andere film aan de gracht, expositie en Peperbus projectie, af in het Zwolse theater.


IMG 7649

   

Beeldbuis werkt naar climax toe

Na een geweldige festivalweek vol videofratsen en beeldbombardement, is het dan toch ineens zondag. Nog maar een paar uur dus om de expositie in het Celecentrum en de Fundatie te bezoeken (tot 17:00 uur) en dan is het tijd voor de Clash of the Shorts; de competitie voor korte film in een prachtig gedecoreerd Theater De Spiegel. Er zijn nog kaarten beschikbaar, zowel online als aan de deur! Kom dus vooral langs en beleef het mee; het belooft een bijzondere avond te worden! De deuren openen om 19:00 uur en de show start om 19:30 uur. Tot vanavond! 

9798545893 71935ea435_z

Foto: Hans van Eijsden