Spaanse korte film wint Beeldbuis’ Clash of the Shorts

In een sfeervol Theater de Spiegel, won de film Mano a Mano van maker Ignacio Tatay (HIER ZIJN BEDANKVIDEO) zondagavond 7 september de juryprijs en de publieksprijs van Beeldbuis Festival. Naast een bedrag van €1.250,- neemt de winnaar de Beeldbuis Bokaal gemaakt door work#art- mee naar huis. De film over een onwaarschijnlijke liefdesscène in de bus, was één van de vijftien die werd vertoond. Eerder werden deze gefilterd uit maar liefst 400 inzendingen.

Naast een 1e prijs, reikte de jury bestaande uit Shariff Nasr, Pim Brassien en Erik van Drunen, ook nog een stimuleringsprijs voor groot talent uit. Deze ging naar Ted Alkemade & Vera Holland met hun documentaire Wij Jagen. 

 

Beeldbuis sloot zondagavond een succesvol festival, met onder andere film aan de gracht, expositie en Peperbus projectie, af in het Zwolse theater.


IMG 7649

   

Beeldbuis werkt naar climax toe

Na een geweldige festivalweek vol videofratsen en beeldbombardement, is het dan toch ineens zondag. Nog maar een paar uur dus om de expositie in het Celecentrum en de Fundatie te bezoeken (tot 17:00 uur) en dan is het tijd voor de Clash of the Shorts; de competitie voor korte film in een prachtig gedecoreerd Theater De Spiegel. Er zijn nog kaarten beschikbaar, zowel online als aan de deur! Kom dus vooral langs en beleef het mee; het belooft een bijzondere avond te worden! De deuren openen om 19:00 uur en de show start om 19:30 uur. Tot vanavond! 

9798545893 71935ea435_z

Foto: Hans van Eijsden

   

Beeldbuis van start

Gisteren ging Beeldbuis officieel van start met de opening van de Expo. Directie, ouders en studenten van Cibap en ArtEZ en andere genodigden kwamen in het Celecentrum bij elkaar om het festival af te trappen. Ook bezochten ze het Beeldbuiswerk in Museum de Fundatie. De komende dagen is de expositie geopend tussen 13:00 - 20:00 uur. 

Vanavond heet Beeldbuis je van harte welkom bij de Film aan de Gracht, georganiseerd in samenwerking met bioscoop Pathé De Kroon èn de projectie op de Peperbus door videocollectief Het Blauwe Uur. De projectie wordt om 21:30 en 22:30 opgeluisterd met een carillionconcert door beiaardier Roy Kroezen. De beste plek om beeld & geluid samen mee te krijgen? Direct onder de Peperbus natuurlijk!

IMG 0606

Studenten van het Thorbecke 'ondergaan' De Visionair door Eliane Esther Bots in het Celecentrum

IMG 0605

Ingang van de Expo in het Celecentrum (Papenstraat)
 

IMG 0604_1

Locatie Film aan de Gracht: Potgietersingel 

   

Eenmaal Andermaal - Beeldbuis Clubnacht

Zaterdagnacht 6 september viert Beeldbuis feest. Omdat een goed festival niets is zonder een goed feestje! Eenmaal Andermaal - Beeldbuis Clubnacht verwelkomt je vanaf 23:00 uur in Hedon, Zwolle. Met DJ’s Nobody Beats the Drum, Sjemig SoundSystem en DoorDouwe en een live set van Cheaters.  Dansen tot je benen *au* zeggen. Tot je bent vergeten dat je de volgende dag weer de bühne op moet. We nemen je mee de nacht in en trakteren op een elektronische show vol vette visuals en randvermaak. Kaarten koop je via www.hedon-zwolle.nl.

Video: James Lost
Starring: Melle Mijnhardt

   

Beeldbuis Expo in Celecentrum & Museum de Fundatie

Visionair

Op woensdag 3 september opent het Celecentrum haar deuren voor een expositie van het Beeldbuis Festival. Het is de eerste keer dat het voormalige kunstencentrum weer toegankelijk is voor publiek sinds de Muzerie er vorig jaar vertrok. Aan de overkant biedt ook Museum de Fundatie een keur aan werken die door Beeldbuis Festival werd geselecteerd.

De Beeldbuis organisatie scoutte voor de expo het beste video gerelateerde werk van eindexamenstudenten van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten uit Arnhem, Enschede en Zwolle. Daarnaast stelt het de 10 beste werken tentoon die eerstejaars studenten van Cibap Vakschool voor de Verbeelding maakten in het kader van een door Beeldbuis uitgeschreven schoolopdracht.

De installatie De Visionair van Eliane Esther Bots vormt de kers op de taart. De kunstenares bouwt op de bovenste etage van het Celecentrum een bioscoop voor blinden, waar het publiek een film ervaart met de ogen dicht.

De expositie in het Celecentrum, die wordt ondersteund door Odeon de Spiegel Theaters, is vrij toegankelijk van 3 – 7 september vanaf 13.00 uur. De entree is in de Papenstraat. Museum de Fundatie biedt een korting van 50% bij aanschaf van een ticket voor het Stadsfestival of Beeldbuis Festival. De korting is de hele maand september geldig.

(Foto: Milan Photography)