Helden gezocht!

Beeldbuis Festival voor korte film & beeldwerk is niets zonder de geweldige inzet van onze vrijwilligers. Word ook vrijwilliger en help ons het tofste festival van Zwolle in elkaar te zetten. 

Download hier het 'Aanmelden voor vrijwilligers' formulier.


helden gezocht

 

   

Beeldbuis Festival aanwezig bij CultuurDiner

10
juni | 2014

 Beeldbuis Festival is op
zaterdag 21 juni aanwezig bij het CultuurDiner. Visueel voer naast al het lekkers uit de moestuin!

Schermafbeelding 2014-06-10 om 13.20.35

Wat is het CultuurDiner?

In de Oude Ambachtsschool in Zwolle start ook dit jaar weer het CultuurDiner. Vorig jaar was dit een grandioos succes, de vijf de diners waren steevast uitverkocht.

Net als vorig jaar zullen er diners geserveerd worden met oogst van eigen moestuin, aangevuld met gesponsorde producten van Gooody Fooods, Biologische Slagerij Herman Haverkort en De Stadsbakker. Gasten krijgen een drie-gangendiner voorgeschoteld, met cultuur als kers op de taart. De kosten hiervoor bedragen niet meer dan een tientje zodat biologisch eten én cultuur voor iedereen toegankelijk is!

“Cultuur” in de breedste zin van het woord; tijdens de eerste –overigens wederom uitverkochte- editie op 21 juni komt Beeldbuis Festival Zwolle haar opwachting maken en schotelt ze de gasten prachtige korte films voor. Tijdens editie twee, op 26 juli, krijgt het Cultuurdiner een muzikaal-culturele invulling. De laatste editie van dit jaar vindt plaats op 30 augustus. Dan verkast het CultuurDiner naar Theater The Young Ones voor een XXL- editie. Dit belooft een groots spektakel te worden! Ook dit jaar wordt hobby-bio-kok Marjan van der Molen bijgestaan in raad en daad door de Partij voor Cultuur o.l.v. Martijn van Hese. Beiden kijken weer uit naar een zeer succesvol Cultuurdiner- en moestuin seizoen. Meer informatie op www.partijvoorcultuur.nl/cultuurdiner

   

Beeldbuis Festival tijdens State of the Arts Festival

23
april | 2014
Op vrijdagavond 2 mei zorg je dat je in het Stedelijk Museum Zwolle bent. De expositie State of the Arts 2014. waar 32 Zwolse makers de afgelopen maanden hun werk exposeerden, wordt dan afgesloten met een multidisciplinair festival. Beeldbuis Festival is daar ook bij en presenteert de, naar alle waarschijnlijkheid, kleinste bioscoop van Nederland. Andere namen zijn Seven League Beats, Mr. Skolnick, Prentje Momentje, Rose Droll en Firma Weijland. Entree is gratis. Meer informatie over het festival vind je hier!

 

 1010539

 

   

Studenten Cibap organiseren eigen Beeldbuis Festival

17
april | 2014
Studenten en docenten van het Cibap trapten dinsdag 15 april af met een project dat helemaal in het teken staat van Beeldbuis Festival. Alle eerstejaars studenten van de opleidingen grafische vormgeving en multimedia vormgeving werken in het project toe naar een eigen festival, dat op 1 juli 2014 de hele Zwolse school moet overnemen. Net als bij Beeldbuis wordt studenten gevraagd vooral buiten de gebaande beeldkaders te denken. Vooral waar het gaat over de presentatie van hun werk. Het schaduwproject werd afgetrapt met een gastles van Beeldbuis organisator Bart Jansen (zie foto). Cibap Vakschool voor de Verbeelding ontving eerder het kwaliteitstempel Beste Vakschool 2014 van de MBO Keuzegids. Het Cibap scoort zeer hoog als het gaat om de opleidingen op het gebied van vormgeving en media. Beeldbuis is erg blij met de samenwerking en kijkt uit naar het resultaat!

 1010539

 

   

Leader Beeldbuis 2013 geselecteerd voor HAFF!

18
maart | 2014
De leader van Beeldbuis Festival 2013, gemaakt door videokunstenaar en filmmaker Douwe Dijkstra is geselecteerd voor HAFF 2014! Het Holland Animation Film Festival in Utrecht, dat dit jaar plaatsvindt van 19 t/m 23 maart, vertoont de leader op donderdag, vrijdag en zaterdag. Ga even kijken dus! HIER vindt je de exacte tijden van vertoning. En neem meteen de tijd om de nieuwe website van Douwe te checken.