Voormalige Canadese premier noemt Bitcoin als mogelijke toekomstige reservevaluta

0

Stephen Harper zei dat “het aantal dingen dat mensen gebruiken als reserves zal toenemen”, maar de Amerikaanse dollar zal nog steeds zijn dominante rol behouden.

 

Stephen Harper, een econoom en de voormalige premier van Canada, zei dat bitcoin mogelijk het gebruik als reservevaluta zou kunnen zien, maar het zal de internationale rol van de Amerikaanse dollar niet verdringen.

 

In een interview met Jay Martin van Cambridge House op zondag erkende Harper dat de dollar een neerwaartse trend vertoonde, maar zei dat er weinig haalbare internationale alternatieven waren, zelfs als we naar de euro en de yuan kijken. Cardano koers verwachting is gestegen.

 

 

“Tenzij de VS een catastrofe wordt, is het moeilijk in te zien wat het alternatief is voor de Amerikaanse dollar als ‘s werelds belangrijkste reservevaluta. Anders dan je kent goud, bitcoin, … een hele mand met dingen, toch? ” zei Harper. “Ik denk dat je zult zien dat het aantal dingen dat mensen gebruiken als reserves zal toenemen, maar de Amerikaanse dollar zal er nog steeds het grootste deel van uitmaken.”

 

Harper benadrukte dat hij geen expert is als het gaat om digitale valuta’s, maar zei dat het moeilijk is om te zien hoe ze werken als een opslagplaats van waarde – iets “behoorlijk kritiek” voor een valuta. waar BTC verkopen op de website.

 

De voormalige conservatieve premier legde uit dat elke munt drie doelen heeft: als ruilmiddel, als rekeneenheid en als waardeopslag. Hij erkende dat een digitale valuta zeker een ruilmiddel is en een rekeneenheid kan zijn, maar het is moeilijk in te zien hoe bitcoin kan fungeren als een opslag van waarde.

 

Harper ging ook in op de trend dat centrale banken de lancering van hun eigen digitale valuta overwegen.

 

“Uiteindelijk, als je een digitale valuta hebt en het doel van de centrale bank is om de inflatie te beheersen en een stabiele valuta en prijsstabiliteit te creëren, dan is digitale valuta slechts een soort evolutie van de markt”, zei hij. “Maar als het deel uitmaakt van een reeks, naar mijn mening, wilde experimenten met betrekking tot de rol van centraal bankieren, dan baart dat mij grote zorgen.”

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram